Polítiques de Discapacitat

Carme Chacón denuncia que “amb insensibilitat i manca de pressupostos, la dreta catalana i espanyola han paralitzat el desenvolupament de la Llei de la Dependència”

  • Actualitzat:
  • Creat:

La candidata del PSC afirma que “el nostre compromís és una reforma constitucional que blindi la Llei de la Dependència, la Llei que permet la igualtat d’oportunitats per a les persones discapacitades, i que es reverteixin les retallades”

La candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, ha afirmat avui, que “volem posar en valor la necessitat i l’obligatorietat de l’esforç de les administracions públiques per complir amb els deures d’igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitats”. “Amb insensibilitat i manca de pressupostos, la dreta catalana i espanyola han paralitzat el desenvolupament de la Llei de la Dependència. I el nostre compromís és una reforma constitucional que blindi la Llei de la Dependència, la Llei que permet la igualtat d’oportunitats per a les persones discapacitades, i que es reverteixin les retallades que hem tingut per part de la dreta catalana i la dreta espanyola”, ha afegit.

 

End declaracions als mitjans després de visitar l’Associació ‘La Llar d’Esclerosi Múltiple’ de Barcelona, en motiu del Dia Internacional de la Discapacitat, Carme Chacón ha assegurat que “estem molt preocupats pel que està succeint des que governa la dreta a Espanya i la dreta a Catalunya. Volem denunciar com s’està acabant amb un dret que té a veure amb una convenció internacional pels drets de les persones discapacitades i també amb una Llei que vam aprovar els socialistes el 2006”.

 

Carme Chacón ha assenyalat que “és un tema de dignitat i de sensibilitat humana, i per això volem denunciar les retallades a Catalunya, on hi ha 95.000 persones que haurien de ser reconegudes i que la Generalitat no permet que entrin al sistema, a banda de les 2.000 que ha expulsat el senyor Mas des que governa. Madrid tampoc no ha ajudat en això: a la resta d’Espanya estem parlant de 400.000 persones a les quals no se’ls reconeixen aquests drets”.