Polítiques de Discapacitat

Restriccions al matrimoni de persones amb discapacitat visual

  • Actualitzat:
  • Creat:

La Secretaria i la Sectorial de Polítiques de Discapacitat continuen reclamant l'eliminació de l'article 56 del Codi Civil

Pel que fa a la publicació de la propera entrada en vigor de la modificació de l’article 56 del Codi Civil segons la qual augmentarà el nombre de persones amb discapacitat visual que necessitaran un expedient mèdic previ per tal de contraure matrimoni, la Secretaria de Polítiques de Discapacitat del PSC reclama al govern central el compliment de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que reconeix al seu article 5.2. d’Igualtat i no Discriminació que “els Estats Part prohibiran tota discriminació per motius de discapacitat i garantiran a totes les persones amb discapacitat protecció legal igual i efectiva contra la discriminació de qualsevol tipus”; i a l’article 23.1. “Cal reconèixer el dret de totes les persones amb discapacitat en edat de contraure matrimoni, a casar-se i formar una família sobre la base del consentiment lliure i ple”.

Els i les socialistes lluitarem per exigir l’eliminació d’aquesta modificació de l’article 56 del Codi Civil, que vulnera clarament els drets de les persones amb discapacitat. El govern central mostra la seva falta de sensibilitat, criteri i rigor cap a un dels col·lectius més vulnerables de la societat, condemnant a l’estigmatització i l’exclusió social el col·lectiu de persones amb discapacitat.

Com a primera mostra d’aquesta lluita, el diputat socialista tarragoní Joan Ruiz ha intervingut al Congrés dels Diputats en aquesta línia.

A l’enllaç adjunt podreu sentir la seva intervenció.